Ontdek de omgeving

Omgeving en weer

Ligurië verbindt de contrasten van zee en bergen tot een beeldschoon landschap. Dit landschap biedt de mogelijkheid om naast uitstapjes, te wandelen of te mountainbiken in de bergen, of aan kitesurfen op het strand te doen. Liefhebbers van de Italiaanse keuken komen in Lugirië volledig aan hun trekken . Genuaanse pesto, vers geperste olijfolie, ingemaakte olijven, wijn, vele soorten paddestoelen, geraffineerde antipasti, primi en secondi Piatti, vis- en wildgerechten.

In Pigna, Castel Vittorio en Dolce Acqua kan genoten worden van diverse typische streekrestaurants en natuurlijk de Italiaanse trattorías en bars.

Door de hoogte (ongeveer 800 meter boven de zeespiegel) is het ’s zomers niet te warm, altijd een koele bries; door de invloed van de zee is het tegelijkertijd zelfs in de herfst zeer aangenaam.

Wandelen, fietsen en zwemmenWandelen

Casa dei Fiori ligt in de lieflijk groene ‘Alpi Liguri’ – ingeklemd tussen hoge alpentoppen en de drukte van de mediterrane bloemenrivièra. In dit vergeten land is het heerlijk wandelen door een prachtige natuur. Bezoek de pittoreske, middeleeuwse vestingstadjes met smalle steegjes en op en onder elkaar gebouwde huizen.

Beroemde tuinen en Palazzo’s

Nabij Ventimiglia liggen de prachtige en exclusieve tuinen van Hanbury een ‘must see’ voor tuin- en plantenliefhebbers. Er zijn nog meer mooi Italiaanse tuinen in Ligurië te bewonderen.

San Remo, Ventimiglia, Menton, Monaco en Nice

Nabij Ventimiglia en Menton ligt ook het mondaine Monaco – een klein uur rijden vanuit Casa dei Fiori.